Information om sengesensor til beboere og pårørende

 

Hvad er en sengesensor?

En sengesensor består af en trykfølsom del og et lille betjeningspanel.

Selve sensoren placeres under madrassen. Kommunikationen sker trådløst så derfor er der ingen ledning. Når sensoren, også kaldet en ”Sleeptracker”, først er placeret, skal den ikke håndteres igen.

Den er let at tilpasse tunge beboere, lette beboere, beboere der sover uroligt og lignende.

Hvorfor en sengesensor?

Fordi det er en hjælp til beboeren og en måde at reducere antallet af forstyrrelser på, så søvnen forbedres uden de mange unødige afbrydelser.

Det er ikke nødvendigt, at nattevagten kommer i tide og utide for at se til beboeren, med mindre man ønsker det i forbindelse med natlige toiletbesøg. I stedet har nattevagten en kobling til en sengesensor og den registrerer søvnen, hjerterytmen, vejrtrækningen og tiden, hvor beboeren er ude af sin seng således, at hvis der går for lang tid med at komme tilbage i seng, får vagten en alarm og kan tilse beboeren med mindre andet er aftalt.

Den hjælper så man ikke bliver forstyrret flere gange, og dermed ikke får en afbrudt søvn. Samtidig giver den nattevagten en mulighed for at træde til, lige præcis når der er brug for hjælp.

Den kan også være anvendelig i mange andre situationer. F.eks. hvornår hjælpes beboeren i seng og hvornår hjælpes beboeren op igen.

Hvad så nu?

Vi har investeret i sensorer til 12 særligt udfordrede beboere, som fagligt er vurderet til at have behov for det på samtykke og efter aftale med beboeren og de pårørende. Sensoren vil være tilkoblet Tunstall telefonen og vores IT system så nattevagten både har en telefonisk og skærmovervåget alarm, der følger   søvnrytme, hjerterytme og vejrtrækning. Sengealarmen hjælper beboeren med at få fred og ro til at sove uden unødige forstyrrelser, samtidig med at den hjælper beboeren, hvis der skulle være behov for det på rette tidspunkt og sted.

 

Vil du gerne vide mere, er du velkommen til at spørge plejepersonalet i teamet

 


EN HOLDNING TIL OMSORG

Lydhør omsorg med nærvær og varme - altid med afsæt i det enkelte menneske, dig som beboer, dit liv, dine ønsker og behov.