Produktets formål og anvendelsesmiljø:

 

Sanseintegration danner grundlag for udviklingen af alle Protacs produkter. Denne teori kom­mer fra USA og er udviklet af A. Jean Ayres, ergoterapeut og psykolog tilbage i 1970’erne. En teori, som tager udgangspunkt i, hvordan hjernen bearbejder sanseindtryk, og hvordan man kan påvirke de forskellige sansestimuli via tyngde og tryk i taktilsansen (berøringssansen) i huden og den proprioceptive sans (bevægesansen) i muskler og led. Kuglernes tryk, bevægelse og tyngde påvirker netop disse sanser.

Protac SenSit er udviklet som et hjælpemiddel til personer med funktionsnedsættelse.

Børn, unge, voksne og ældre kan anvende Protac SenSit:

  1. Hjerneskader herunder spasticitet, Huntingtons Clorea, Parkinssons Sygdom mv.

  2. ADHD og autisme.

  3. Stress. Psykiatriske sygdomme f.eks. demens, skizofreni, depression, angst, anoreksi mv.

  4. Udviklingsforstyrrelser, sanseforstyrrelser, døvblindhed mv.

     

Protac SenSit® bruges som aflastning og supplement til personer med hjerneskader, som er kørestolsbrugere eller sengeliggende. Stolens stabile form støtter nakke, hoved og krop, og kuglerne i sæde og ryg gør det nemt at tilpasse stolen og skabe en bekvem sidde- og hvilestil­ling.

Til personer med ADHD og autisme bruges Protac SenSit® som et ”afgrænset rum”, hvor man er omsluttet af kuglerne og får den sansestimuli, som der er brug for til at skabe tryghed og ro. Stolen anvendes f. eks. når der er brug for at udelukke andre sanseindtryk for at kunne koncentrere sig ved studie- og skolearbejde.

Personer med psykiatrisk sygdom har ofte motorisk og psykisk uro. Protac SenSit® kan bruges som ”et sikkert sted” for at skabe ro og tryghed for brugeren. Kuglernes tyngde og tryg giver ligeledes en bedre kropsfornemmelse og øget velvære.

Protac SenSit® bruges til personer med f. eks. udviklingsforstyrrelser, sanseforstyrrelser, døv­blindhed for at skabe øget sansestimuli til kroppen.

Protac SenSit® bruges til personer med stress for at give ro, tryghed og en bedre kropsfornem­melse.

Protac SenSit® kan bruges i institutioner, bosteder, dagtilbud, hospitaler, opholdsrum og private rum. På skoler kan SenSit bruges f. eks. i klasseværelset, på biblioteket og i fællesrum. I private hjem kan SenSit bruges f.eks. på brugerens værelse og i dagligstuen.


EN HOLDNING TIL OMSORG

Lydhør omsorg med nærvær og varme - altid med afsæt i det enkelte menneske, dig som beboer, dit liv, dine ønsker og behov.