Svævefly kender ingen alder

Tirsdag d 15/8 2017 var beboere og personale fra Friplejehjemmmet Højbo i Arnborg traditionen tro inviteret ud på svæve flyvebanen i Arnborg.

Se en video fra dagen her

Solen skinnede og det var fantastisk flyvevejr, ifølge de sagkyndige piloter.

Første bus fra Højbo havde afgang kl 10 og derefter kørte de to Højbo-busser i pendulfart til og fra flyvebanen – det er skønt at bo så tæt på, når så mange beboere ønskede at deltage.

Busserne fik lov at komme helt ind på landingsbanen, så der var let adgang. Folkene fra svæveklubben fandt havestole frem, så der blev lavet hyggelig café miljø, hvor der blev hygget med den medbragte frokost, som køkkenet havde tilberedt - smurte sandwich, kage og kaffe - mens der blev givet flyveture i både det lukkede fly og det gamle åbne veteran fly fra 1949.

Efterhånden som folk kom ned fra flyveturene og fortalte om den skønne oplevelse, fik flere og flere mod på en tur – i alt kom 23 personer (den ældste var 93 år) op i den skønne luft over Arnborg, hvor piloterne var fantastiske til at fortælle om det, der blev føjet hen over – alle så Højbo og enkelte kunne kende deres tidligere arbejdspladser, huse og gårde.

Det er jo ikke alle på plejehjem, der kan løfte benene så højt, at de kan komme i et svævefly, så der var medbragt en lift, til dem der skulle løftes op i flyet. Det fungerede rigtig fint, i kraft af, at de skønne medlemmer af svæveflyveklubben hjalp til med at vippe flyet på de rigtige tidspunkter, at der stod hjælpende hænder alle vegne og støttede de ”gamle” ben, ryg eller hvad der nu havde brug for støtte.

Fra Højbo Friplejehjem lyder en stor ros til medlemmerne i svæveflyveklubben:  "I har et fantastisk sammenhold, som smitter til alle andre. I kan jeres kram og er SÅ professionelle i det I gør – både med flyene og med de mennesker i omgås. Så I er altid velkomne på Højbo".