Indvielse af Tysingehave - Danske Diakonhjems første OPP-projekt

Danske Diakonhjems første – Holbæk kommunes første – og Danmarks andet OPP-projekt er nu indviet.

Det var med taknemmelighed og roser til alle involverede for godt arbejde og samarbejde, lydhørhed og positiv dialog, og håb om, at de gode takter vil fortsætte, nu da hverdagen kommer. 

Nu kan arbejdet for alvor gå i gang – og alle venter sig meget af de gode rammer inde og ude. Vi glæder os også til skønne udenomsarealer med høns, petanque og sansehave.

Tysingehave er blevet en åben, tilgængelig og smuk bygning mellem land og by, der åbner sig mod landskabet og den smukke sø – hvor der allerede bor et svanepar.

Borgmester Søren Kjærsgaard var glad for at have fulgt projektet, fra de rå byggematerialer til et imponerende resultat. Ved borgmesterens seneste besøg var der endda allerede gang i dansegulvet! Borgmesteren fremhævede især det gode samarbejde, som han har stor tillid til, vil fortsætte i fremtiden.

Mødesteder med frivillige er der også rum til. Og håbet er, at de frivillige vil være med til at skabe livsglæde.

Bestyrelsesformand for Danske Diakonhjem Kirsten Lehmann fremhævede også det, at Danske Diakonhjem for første gang deltager i et OPP, der jo betyder Offentligt-Privat-Samarbejde, men som hun selv ville oversætte til: Overordentligt Problemfrit Parløb.

Der var også gode ord og lykønskninger fra Ældresagen, Tysingehaves pårørenderåd, KPF Arkitekter og Ældrerådet. De udtrykte alle deres glæde over projektet og den værdighed, der har præget tankerne bag.

Til sidst udtrykte leder Susan Andreasen glæde over at vi nu er godt i gang med at forstå livet baglæns og leve det forlæns – som Søren Kierkegaard udtrykte det – på et sted med plads til rummelighed og masser af liv. 

Her klippes snoren til det nye plejehjem

Intet eventyr uden svaner...