Hvad skal plejehjemmet hedde?

Mens det nye plejecenter for alvor tager form på den før bare mark på Sønderstrupvej i Tølløse, så er det blevet tid til at navngive de nye rammer.

Indtil nu er projektet, hvor Holbæk Kommune og Danske Diakonhjem har indgået et partnerskab om opførelse og drift af et stort nyt plejecenter, gået under navnet ”OPP - Tølløse Plejecenter”. De nye stjerneformede bygninger skal samle beboere og brugere fra det nuværende Møllevang Plejecenter, Tølløse Ældrecenter og Tølløse Dagscenter.

Der er mange skridt i processen med at skabe et nyt sted, ud over selve byggeriet, er der flytningen og skabelsen af en ny fælles kultur, et nyt hjem og en ny arbejdsplads. Og et vigtigt skridt er navnet – et nyt sted skal have et nyt navn!

En arbejdsgruppe med repræsentation fra ældrerådet, bruger-pårørenderådet og medarbejdergruppen har henover sommeren udviklet idéer til det nye navn. Tre forslag blev sendt til endelig beslutning i udvalget Aktiv hele livet – Sundhed og Omsorg i Holbæk Kommune.

Det første, Tysingehave, fordi plejehjemmet ligger med udsigt til den sø, hvori Tysinge Å har sit udløb.

Det andet, Stjernen, fordi det nye plejecenter vil komme til at markere sig i landskabet som en stjerneform, der spreder sig ud i fem retninger.

Det tredje, Plejehjemmet Livet, som refererer mere til de værdier og mål, der er for dagligdagen på plejehjemmet.

Af de tre forslag faldt valget på navnet ”Tysingehave”, der med sin smukke stjerneform forventes at stå klar til indflytning til februar 2017.

KPF Arkitekter står bag den smukke stjerneform.

Udsigt til søen fra plejehjemmets terrasse. Foto: Per Christensen.