Første spadestik til Tølløse Plejecenter

Så er byggeprocessen skudt i gang til Danske Diakonhjems første OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab). Mandag d. 7. december 2015 markerede, Borgmester i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard, og direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang, dette ved at tage et ”første spadestik” på grunden på Sønderstrupvej i Tølløse.

Vejret var lyst, koldt og klart – og i teltet, stillet op i dagens anledning, var humøret højt. Samlet var blandt flere: kommende beboere, pårørende, folk fra lokalområdet, repræsentanter fra Holbæk Kommune og Danske Diakonhjem. Alle positive og forventningsfulde efter at se det nye plejecenter tage form.

En god start på partnerskabet

To store konditorkager, flot dekoreret med hhv. Holbæk Kommunes og Danske Diakonhjems logo markerede, at det nye plejecenter er et fælles projekt – et partnerskab mellem en offentlig og en privat aktør.  Direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang, fremhævede den store velvilje og forståelse, der indtil nu har præget samarbejdet.  Planen er, at når plejehjemmet står færdigt i februar 2017, da skal beboere og brugere fra det nuværende Møllevang Plejecenter, Tølløse Ældrecenter og Tølløse Dagscenter flytte base hertil. Borgmester i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard, viste i sin tale stor tillid til, at netop den fælles hjælp og indsats vil gøre indflytningen på det nye plejehjem til en god proces.  

Stjerneform og stjernestunder

Det nye plejecenter er tegnet af KPF Arkitekter og vil komme til at markere sig i landskabet som en stjerneform, der spreder sig ud i fem retninger. Den særlige form skaber en masse rum imellem bygningerne til ophold, aktiviteter og rekreation. En stor gårdhave i centrum giver masser af lys og liv, og vil bl.a. indeholde terrasser, højbede, sandkasse m.m.

Emil Tang fremhævede i sin tale, at stjerneformen netop matcher Danske Diakonhjems formål, som er at give beboerne en god tilværelse fyldt med stjernestunder.

Følg med i processen på: www.diakonhjem.dk/opp-toelloese-plejecenter

 

Af: Line Munkøe, udviklingskonsulent ved Danske Diakonhjem

Om godt et år vil plejehjemmet ligge her på den våde og mudrede byggegrund.

Fra venstre: Borgmester i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard, og direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang.

Arne Bak, konsulent i Danske Diakonhjem, pakker nænsomt de fine kager ud.

Flere kommende beboere var mødt op.

Susan Andreasen, der er ansat som ny forstander for Tølløse Plejecenter, betragter kagerne.