Fjordbo: Første spadestik til vands

Tirsdag den 6. september blev det første spadestik taget til Bofællesskabet Fjordbo, der skal være et bofællesskab for 16 udviklingshæmmede yngre voksne i Gråsten.

Det var en festlig dag i højt solskin, og festlighederne foregik både til lands og til vands!
Første spadestik blev taget, symbolsk, til vands ved at Formand for Danske Diakonhjems bestyrelse, Kirsten Lehmann, og formanden for Foreningen Fjordbo, Dirk Sina, kastede jord i vandet samtidigt. Dette understregede den fantastiske beliggenhed, Fjordbo får lige ned til vandet.

Til arrangementet var der sang og musik, og som det hører sig til i det Sønderjyske var der kagebord med flot pyntede kager. Der var ca. 100 gæster til arrangementet, og det afspejler den store opbakning, der er til projektet både i lokalbefolkningen og i en meget aktiv forældreforening. Det var en kreds af forældre til unge udviklingshæmmede, der oprindeligt tog kontakt til Danske Diakonhjem for at indlede et samarbejde.

For Danske Diakonhjem er det også et første spadestik med mere end én betydning. Der er flere bofællesskaber tilknyttet Danske Diakonhjem, men de er tilknyttet som administrationsaftaler og ejes for de flestes vedkommende af Kristelig Handicapforening. Fjordbo bliver det første hjem for udviklingshæmmede, der er Danske Diakonhjems eget hjem. Så vi er på ny grund her i det Sønderjyske og glæder os meget til den nye udfordring. Det forventes, at de første beboere på Fjordbo kan flytte ind i slutningen af 2017.

Jydske Vestkysten har også bragt en artikel fra dagen – du kan finde den her

Formand for Danske Diakonhjems bestyrelse, Kirsten Lehmann, og formand for Foreningen Fjordbo, Dirk Sina, tog første spadestik ved at kaste jord i vandet. Ved roret står Danske Diakonhjems direktør, Emil Tang, og Povl Kylling Petersen socialudvalgsformand for Aabenraa Kommune og Niels Ole Bennedsen, socialudvalgsformand for Sønderborg Kommune, var med i båden.

Festlighederne og grunden set fra vandsiden

Her bygger Danske Diakonhjem

De flotte kager frembragt i dagens anledning

Det store sønderjyske kagebord

Der var mange besøgende, bland andet kommende beboere