Direktør fylder rundt

Danske Diakonhjems direktør, Emil Tang, fyldte 60 år d. 10 maj, hvor han blev fejret og hyldet af hele organisationen.

Et liv i og for Danske Diakonhjem

Der var høj sol og summen af glæde og lykønskninger, da forstandere, administration og bestyrelsen i Danske Diakonhjem var samlet i Vejle for at fejre ”Mr. Danske Diakonhjem”, som en af talerne navngav direktøren.

Og ja, Emil Tang har virket mere end halvdelen af sit liv i og for organisationen. Her kan nævnes 25 år som leder på plejehjemmet Enggården i Bylderup Bov, medlem af Danske Diakonhjems bestyrelse fra 1994 og senest hvervet som direktør fra 2007 og frem til i dag. Årene som direktør har bragt stor udvikling, som bestyrelsesformand, Kirsten Lehmann, fremhævede:

”Det er gået stærkt fremad, og i dag er vi et firma, der vokser ud over alle breder. Det gælder friplejehjem, plejehjem i Kina, og mange nye administrationsaftaler og bofællesskaber er også kommet ind under dine beskyttende vinger”.

”Sprællemand” med stor kapacitet

At flere talere brugte billedet ”sprællemand” om direktøren, refererede til forskelige kendetegn. Det være sig det meget tydelige kropssprog, hvor enhver i mødet med Emil Tang ikke er i tvivl om, hvor han er holdningsmæssigt og hvad han tænker om en sag, - eller på rejser til Kina, hvor kropssproget også bliver flittigt anvendt til at skabe forståelse, der hvor sproget skaber barrierer. Tænk engang, hvordan man forklarer, at man gerne vil spise kylling!

Men ”sprællemand” refererede også klart til Emil Tangs evne til at favne fra stort til småt i organisationen, og favne i bredden langt ud over Danske Diakonhjems grænser. Her kan nævnes poster som formand for Selveje Danmark (paraplyorganisationen for selvejende institutioner), medlem af bestyrelsen i Dansk Erhverv, formand for Vor Frelser Sogns Menighedsråd i Vejle. Denne store kapacitet, fremhævede Kristian Braüner-Møller, bestyrelsesrepræsentant for forstanderne ved Danske Diakonhjems plejehjem i sin tale.

”Du holder møder med kinesiske ministre, rejser med H.M. Dronningen og Prinsen, rådgiver beslutningstagere og er chef for os forstandere, og kendetegnende for dig er, at der altid er ordentlighed i beslutningerne.”

Kristian Braüner-Møller rundede af med, på forstandernes vegne, at takke for den tillid og frihed, der eksisterer i Emil Tangs nærvær.

Fiskegrej og manchetknapper

Et blik henover gavebordet afslørede dog også, at familien og fritiden i naturen har en stor plads i Emil Tangs liv. Bl.a. var der fiskegrej og hjemmebagte fiskeformede småkager fra administrationen, mens forstandernes bidrag lød på et gavekort til en fiskejolle – ja, alle i organisationen kender til direktørens tilbagevendende fisketure med sønnerne!

En særlig gave, der bragte stor lykke, var et par unikt fremstillede manchetknapper med Danske Diakonhjems logo. Den blev overrakt af bestyrelsesformand, Kirsten Lehmann, og Emil Tang kvitterede med at fremhæve, at han vil glæde sig til at bruge dem, fordi de netop symboliserer den store betydning vores værdier, det kristne livs- og menneskesyn, har i hele organisationens virke.

 

Af: Line Munkøe, udviklingskonsulent

Emil Tang med sin hustru, Bodil.

Bestyrelsesformand, Kirsten Lehmann, ønsker tillykke og gør status over mange års engageret virke i Danske Diakonhjem.

Kristian Braüner-Møller ønsker tillykke på vegne af Danske Diakonhjems forstandere.

Lønschef, Lene Husted, og økonomichef, Kim Jørgensen, vakte latter med humoristiske beretninger fra årene med Emil Tang i direktørstolen, og fremhævede, at de var både stolte af og glade for ”en fantastisk direktør”.

Jon Krog, branchedirektør ved Selveje Danmark, fremhævede Emil Tangs nøglerolle i udviklingen af Selveje Danmark tilbage i 2012, og takkede for den store drivkraft som bestyrelsesformand.

Manchetknapper med Danske Diakonhjems logo bliver beundret af fødselaren.