Det cyklende plejehjem

På plejehjemmet Kærmindeparken i Bording er de ’godt kørende’. De har netop fået en tredje cykel føjet til deres ’vogn park’, som nu består af to rickshaw cykler og én DUO cykel.

Det hele startede med at formanden for beboer-pårørenderådet havde hørt om projektet ”Cykling uden alder”, et frivilligt initiativ, der startede i 2013 og arbejder for at give ældre mennesker ret til vind i håret.

Et større arbejde med at søge midler gennem forskellige fonde gik i gang. Vi havde håbet på at få så mange penge, at vi kunne købe en enkelt cykel inden sommeren. Der skulle nu slet ikke gå så længe. Inden vi næsten havde fået set os om, havde vi penge nok til at købe to rickshaw cykler. Personalet i vores daghjem efterspurgte herefter en DUO cykel, hvor man kan sidde ved siden af hinanden og cykle. Vi søgte derfor TrygFonden og fik bevilget pengene til den cykel også. 

Vi har nu et frivilligt korps af ’cykel piloter’, der igennem sommeren har cyklet mange dejlige ture i omegnen. Hvis nogen har lyst til at læse om projektet kan man læse om det på www.cyklingudenalder.dk.

 

Af: Karen Haurum, forstander ved Kærmindeparken.