Dansk minister i Kina

I slutningen af maj ankom Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, til Yiheyuan Plejecenter i Shanghai. Ærindet var stor nysgerrighed på og interesse for Danske Diakonhjems erfaringer med at opstarte og drive ældrepleje- og omsorg i det kinesiske – med afsæt i netop en dansk tilgang og model.

På plejecentret tog sygeplejefaglig leder, Ulla Lindegaard Hjorth, general manager, Henrik Bjørn, direktør, Emil Tang og Danske Diakonhjems kinesiske samarbejdspartner, Mr. Zhou, imod de besøgende.

Der var en kort orientering om hvad Danske Diakonhjem laver i Kina og hvilke opgaver organisationen tager sig af på Yiheyan Plejecenter. Herefter var der rundvisning.

Erhvervs- og vækstministeren besøgte tilbage i februar Emil Tang på Danske Diakonhjems hovedkontor i Vejle, hvor interessen for det kinesiske projekt blev vakt. 

Ministeren ankommer i regnvejr og modtages af Mr. Zhou og Emil Tang.

Her ses Ministeren, den danske ambassadør fra Beijing, Carsten Damsgaard, den danske konsul fra Shanghai, Nicolai Prytz, og ministersekretær, Michael Dithmer.

Besøg på plejehjemmet. Ulla Lindegaard Hjorth fortæller om hverdagen, mens Mr. Zhou taler med beboerne.

Ministeren undersøger det danske forflytningsudstyr fra Ergolet med stor interesse.

Plejehjemmet er selvforsynende med urter, frugt og grøntsager. Her kigger Ministeren og Henrik Bjørn ud over urtehaven.

Overrækkelse af en gave til Ministeren.

Fra venstre ses Nicolai Prytz, Michael Dithmer, Ulla Lindegaard Hjorth, Bodil Tang, Emil Tang, Peter (fra Ergolet), Ministeren, Mr. Zhou, Carsten Damsgaard og Henrik Bjørn.