Besøgs-baby på Plejecentret Birketoft

På Birketoft har vi den fornøjelse at få besøg af vores helt egen "besøgs-baby", Alma.

Almas mor, Marianne Frederiksen, ringede til Birketoft kort tid efter Almas fødsel og forelagde idéen med Alma som besøgs-baby.

- Da jeg kontaktede Birketoft, vidste jeg ikke hvad jeg forventede at projektet. Jeg var helt ærligt lidt i tvivl om hvilken værdi, det ville have, at vi kom på besøg, fortæller Marianne Frederiksen.

- Men jeg ringede til Birketoft, og fortalte om min ide. Jeg blev taget rigtig godt imod, og vi blev enige om at Alma og jeg skulle starte op, og så måtte vi se, hvad der skete. Vi startede, da Alma var 14 dage gammel, og har efterfølgende været på besøg hver 14.dag i 2 til 3 timer. Det har heldigvis vist sig, at Almas sind passer godt til at gå lidt fra arm til arm, og bare blive nusset med og set på. Her i sommer ferien har Ida, min store pige på fem, også haft glæde af at være med et par gange. Vi nyder at komme på besøg, hvor vi hver gang bliver mødt med åbne arme,” fortæller Marianna Frederiksen, mor til Alma.

Værdien i Almas besøg er ikke til at tage fejl af. Vore beboere ser med glæde frem til Almas besøg og glædes ved at se hende vokse og udvikle sig. Lige fra første møde, hvor hun var ganske spæd, har hun gået fra arm til arm, i starten mest sovende, men nu er hun meget mere bevidst og smilende. Det, at have et spædbarn i armene igen, vækker også minder – og alt fra bleer til amning og børneopdragelse bliver vendt i samtalen. Det helt store emne har været ”barselsorlov” og mange af vore ældre beboere kunne godt have ønsket sig lidt mere tid med deres børn, inden arbejdet og pligterne kaldte igen.

Næste udfordring bliver når Almas mor skal starte på arbejde igen, og vi ikke længere kan følge Almas liv og udvikling hver 14. dag på plejehjemmet. Vi har dog en aftale om at de stadig kommer på besøg, for Alma og hendes familie er blevet en del af Birketoft.

Af Else Krabbe, forstander

- Hun er godt nok blevet stor og tungere at sidde med, kommenterede Johanne, der er beboer på Birketoft, ved det seneste møde med besøgs-babyen, Alma. Johanne har fra første færd haft et særligt øje til Alma, som hun gerne holder hver gang.

Alma hilser på en beboer, mens Almas mor følger med i baggrunden.

Johanne med Alma på armen.